Onze werkwijze

REMBORG realiseert bronnen ten behoeve van bodemwarmtepompen. Hieronder valt ook al het voorwerk en na de boringen nemen we het aansluiten van de leidingen naar de technische ruimte voor onze rekening.

Wij doen dit met een enthousiast en loyaal team die weten hoe het moet en plezier hebben in hun werk. Onze jongens hebben jarenlange ervaring en door een goed contact met de werkvoorbereiding en planning zorgen ze er voor dat iedere klus geklaard wordt op de meest efficiënte manier.

Of het gaat om nieuwbouwprojecten of bestaande woningen. Wij werken snel en grondig. Met onze moderne vloot boorwagens weten wij als geen ander dat op een (vaak drukke) bouwplaats een vakkundige en no nonsens aanpak hoort. Op deze pagina lichten we dit toe.

Zowel grote als kleine projecten

Wij hebben al veel projecten succesvol opgeleverd. Door onze compacte machines en vooruitstrevende techniek kunnen we zelfs in bijna iedere tuin een bron voor bodemenergie aanleggen.

Ook grote projecten zijn ook geen probleem. Onze sterkste machine heeft een gewicht van 32 ton en 470 pk. Hiermee boren we met het grootste gemak naar dieptes van wel 400 meter. 

Project Pijnacker REMBORG
boren met beperkte ruimte

Nette oplevering boorlocatie door standaard toepassing schudzeef

Onze doelstelling is om kwaliteit te leveren. Het netjes en schoon opleveren van de boorlocatie is hier een groot onderdeel van. Wij laten geen afval achter en ook de opgeboorde grond en het spoelwater worden efficient van elkaar gescheiden doordat onze boorstellingen standaard zijn uitgevoerd met een horizontale schudzeef. De kurkdroge boorgrond wordt schoon opgevangen in big bags of kan direct worden verwerkt op het terrein. Boren met een schudzeef zorgt voor ruimtebesparing op de locatie, lagere onderhoudskosten en een verhoging van de dagcapaciteit.

Niet kunnen zien of er al geboord is, dat is ons streven

Miljoenen woningen in Nederland moeten nog verduurzaamd worden. Helaas denkt men bij aardwarmte toch nog vaak aan grote boormachines die de tuin of gebouwen kunnen beschadigen. Wij snappen deze zorgen volledig. Toch garanderen wij een minimale belasting van je perceel. Onze boormeesters hebben al zo veel meegemaakt en zijn er op gebrand om de boorlocatie zo achter te laten dat je geen verschil ziet nadat er geboord is!

Dubbele en triple lussen voor het hoogste rendement. 

Voor locaties met weinig ruimte hebben we een slimme oplossing ontwikkeld. Door meerdere warmtewisselaren (soms zelfs 3) in één bron aan te brengen kan de warmteoverdracht en daarmee het rendement enorm vergroot worden. Hierdoor hoeven er minder boringen te worden uitgevoerd. Bronnen mogen namelijk nooit te dicht bij elkaar geboord worden om transmissieverlies te voorkomen. Door het gebruik van meerdere warmtewisselaren kunnen we dus het meeste vermogen halen uit locaties waar oppervlakte de beperkende factor is!

Schoon werkwater met eigen waterwagens

Onze werkvoorbereider brengt aan iedere boorlocatie een technische werkbezoek. Tevens neemt hij dan direct de waterwagen mee welke op locatie wordt gevuld met leidingwater. Door deze 20m3 schoon werkwater kunnen onze boormeesters probleemloos de hele dag doorwerken.

Complete aansluiting horizontaal leidingwerk

Als de grondboringen zijn uitgevoerd, de lussen geplaatst en de boorgaten zijn aangevuld met grout is het tijd dat de aansluitploeg in actie komt. Onze monteurs gaan alle geboorde u-lussen met horizontaal leidingwerk verbinden en aansluiten op de verdeelputten. Vanuit de verdelers brengen we leidingen naar de technische ruimte van het pand waar de warmtepomp komt te staan. Wij verzorgen alle graafwerk tussen boorlocatie en technische ruimte.

Aansluiten in technische ruimte tot aan afsluiter  

Nadat het grondwerk klaar is zorgen we voor een uitgebreide spoeling van de lussen en het horizontale leidingsysteem. Met een druktest kijken we of alles correct is aangesloten. Daarna worden de lussen gevuld en afgeperst met monopropyleenglycol tot -10. Wij eindigen binnen met een spoelcombinatie uitgevoerd met afsluiters welke zijn aangebracht met perskoppelingen voor een strakke en robuuste afwerking. Vanaf hier zit ons werk er op. Het aansluiten van het systeem op de warmte wisselaar ligt bij de installateur/project ontwikkelaar die het bodemenergiesysteem heeft aangenomen.

Diepteboringen tot 500 meter mogelijk

De einddiepte van een aardwarmte boring is afhankelijk van vele factoren. Wij hebben geïnvesteerd in de nieuwste machines die gemakkelijk de diepere lagen kunnen aanboren. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • hogere aanvoertemperatuur en dus hogere rendementen.
  • meer vermogen en dus minder bodemwisselaars (lussen) benodigd.
  • minder terrein benodigd en dus minder terrein belasting
  • Lagere opstelkosten en hogere dag capaciteit

Hierdoor kunnen wij vaak net het verschil maken in situaties waar weinig ruimte is maar toch een grote warmtevraag.


Meer weten over onze werkwijze? Neem vrijblijvend contact op!

Offerte en advies Contact