Advies en offerte; uitgelegd in 7 stappen

Overweeg je zelf, of heb je een klant die bodemenergie overweegt. Wacht niet langer en neem contact met ons op. Wij voorzien je vlot en vrijblijvend van een offerte zodat je weet waar je aan toe bent. Of het nou gaat om nieuwbouwprojecten of bestaande woningen. Wij denken met je mee en maken het verschil in werkvoorbereiding en projectplanning. Op deze pagina leggen laten we zien hoe wij tot een gedegen advies komen:

Bodemenergie Remborg

1. Meedenken en de situatie in beeld brengen

Nadat de aanvraag is binnengekomen gaan we kijken of de aangeleverde input volledig is. Om wat voor pand gaat het, is de warmte en koelvraag goed berekend. Gaat er ook tapwater verwarmd worden met bodemenergie. Hoeveel vollasturen zijn er berekend en is er voor de juiste warmtepomp gekozen. In principe voeren wij alleen de grondboring uit, toch denken we ook in dit stadium graag mee met de opdrachtgever om een zo goed mogelijk systeem aan te bieden!

2. Voorbereidend onderzoek

We kijken hierbij naar een aantal externe factoren. Hebben we te maken met wet- en regelgeving? Mag er geboord worden? Zijn er beperkingen opgelegd door bijvoorbeeld waterschap, provincie of gemeente? Ook komt het nog wel eens voor dat er andere bodemwarmte systemen in nabijheid zijn aangelegd die mogelijk ons systeem kunnen verstoren. Daarom doen we een interferentie onderzoek. Als laatste checken we met een bodemrapport of er verontreinigde grond aanwezig is. 

Zo staan we nooit voor verassingen bij het uitvoeren van een boring!

EED afbeelding

3. EED-Berekening maken

Na het voorbereidend onderzoek maken we een EED berekening. Hiermee kunnen we exact bepalen hoeveel boringen nodig zijn, welke diameter ze moeten hebben en naar welke diepte er moet worden geboord. Deze slimme tool neemt veel factoren mee om tot de meest geschikte bronboring te komen. Als we alle factoren correct hebben ingevuld rolt er een simulatie uit waarmee we precies kunnen voorspellen wat de temperatuur van de bodem is na 25 jaar gebruik van de warmtepomp. Hierdoor zorgen we dat onze bronnen altijd genoeg vermogen hebben en niet uitgeput raken. 

4. Offerte uitbrengen 

In dit stadium hebben we een goed beeld van de situatie en weten we hoe diep er geboord moet worden. Deze informatie vertalen we naar een concrete offerte. Uiteraard is het ook mogelijk om eerder een indicatieprijs te krijgen voor een project. Door onze ervaring kunnen wij vooraf al laten weten welke bron het beste past bij welke warmtepomp en wat dit ongeveer gaat kosten.  

5. Maken van het Boorplan

Als het werk ingepland kan worden is het tijd om een boorplan op te stellen. Dit betekent dat we op locatie een technisch werkbezoek gaan brengen en met piketten de boorpositie(s) gaan uitzetten. Aan de hand van slimme checklist bespreekt Pieter van der Wal samen met de betreffende opdrachtgever een flink aantal zaken zodat we op de boordag(en) vlot en probleemloos door kunnen werken. Ondanks dat Pieter zorgdraagt voor de dagelijkse leiding binnen REMBORG Bodemenergie is het maken van technische werkbezoeken iets wat hij niet snel uit handen zal gaan geven.  

6. Boren van de bron(nen) en aanbrengen lussen

Nu we zeker weten dat alles goed is voorbereid is het tijd voor het echte werk. Onze boormeesters zijn vaak al vroeg op de locatie aanwezig om goede start te maken. Nadat we op diepte zijn laten we de lussen (bodemwarmtewisselaar)  zakken in het boorgat. Hierna vullen we het boorgat professioneel af met de hoogste kwaliteit grout. Het grout zorgt voor een goede thermische overbrenging van de bodem naar de lussen.

7. Aanleggen horizontale leidingwerk

Nu komt het aansluitteam in actie. We graven alle bronnen vrij op ca. 1 meter diepte en sluiten de verticale lussen aan op horizontaal leidingwerk. Afhankelijk van het aantal boringen brengen we het leidingwerk naar de verdeelstations de technische ruimte die zich vaak in het (toekomstige) pand bevindt.

Nadat het grondwerk klaar is zorgen we voor een uitgebreide spoeling van het leidingsysteem. Met een druktest kijken we of alles correct is aangesloten. Daarna worden de lussen gevuld met glycol. Vanaf hier zijn onze werkzaamheden klaar en gaan we het project opleveren. Het aansluiten van het systeem op de warmte wisselaar ligt bij de betreffende installateur die het bodemenergiesysteem heeft aangenomen. 

Hoe nu verder? onze adviseurs staan voor je klaar!

Op basis van enkele gegevens kunnen wij al een passende offerte maken:

  • Adres project
  • Merk/type warmtepomp  
  • Warmteverliesberekening (indien bekend)
  • Verwachte aantal uren verwarmen (indien bekend)
  • Verwachte aantal uren koeling (indien bekend)
  • Verwachte aantal uren warm tapwater/of aantal liter boilervat (indien bekend)
  • SPF berekening en verklaring (indien gewenst kunnen wij hierin ondersteunen)

De complete uitwerking met EED, werkplanning en technisch werkbezoek volgt in veel gevallen na opdracht. Onze adviseurs staan je graag te woord en denken met je mee! 

Lees meer over onze werkwijze

Bekijk enkele opgeleverde projecten

Advies over een project? Neem vrijblijvend contact op!

Contact